PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasna i sočna pita, prste da poližete.

pita sa prazilukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g šampinjona
  • 200 g krompira
  • 300 g praziluka
  • 2 kašike kisele vode
  • 3 kašike ulja

Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja da omekša. Dodajte oprane iseckane šampinjone i dinstajte dok ne potamne. Dodajte krompir narendan na krupno, posolite, sipajte kiselu vodu i izmešajte. Uzmite tri kore i preko treće rasporedite četvrtinu fila pa urolajte. Stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice pite namažite odozgo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading