PASTA OD 2 SASTOJAKA Recept Džejmija Olivera kako da bude najukusnija
Sočna i slasna, dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 600 g brašna tip 00
- 6 velikih jaja
Priprema:
U veliku činiju stavite brašno pa napravite udubljenje u sredini. U njega stavite jaja. Zatim ih viljuškom dobro umutite dok ne postanu glatka. Sjedinite jaja sa brašnom pa zamesite testo da bude glatko i svilenkasto. Onda ga umotajte u plastiku i ostavite pola sata u frižideru. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini da bude tanko. Testo onda isecite na rezance željene širine pa kuvajte 2 do 4 minuta, u slanoj vodi. Kada pasta ispliva na površinu znaćete da je gotova.
Možda vas zanima:
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje
Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)