SLANE KNEDLE Idealne za dane posta, dodajte ih kao prilog jelu
Služite toplo uz bareno povrće ili prilog po želji.
Potrebno je:
- pola kilograma krompira
- 200 grama brašna
- 2/3 šolje prezli
- so
Priprema:
Operite dobro krompir pa ga skuvajte i oljuštite. Vrućeg ga ispasirajte pa posolite. Zatim dodajte brašno i zamesite testo.Nemojte da stavljate previše brašna da knedle ne budu mnogo tvrde,a ni premalo da se ne bi raspadale. Oklagijom ga razvijte pa odvajajte komade testa i rukom oblikujte loptice. U ključalu vodu spuštajte knedle pa ih vadite kada isplivaju na površinu.Valjajte u prezle i služite tople.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA KAJSIJAMA BUDE NOSTALGIJU Potpuno iste kao one iz bakine kuhinje
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)