SLANE KNEDLE Idealne za dane posta, dodajte ih kao prilog jelu
Služite toplo uz bareno povrće ili prilog po želji.
Potrebno je:
- pola kilograma krompira
- 200 grama brašna
- 2/3 šolje prezli
- so
Priprema:
Operite dobro krompir pa ga skuvajte i oljuštite. Vrućeg ga ispasirajte pa posolite. Zatim dodajte brašno i zamesite testo.Nemojte da stavljate previše brašna da knedle ne budu mnogo tvrde,a ni premalo da se ne bi raspadale. Oklagijom ga razvijte pa odvajajte komade testa i rukom oblikujte loptice. U ključalu vodu spuštajte knedle pa ih vadite kada isplivaju na površinu.Valjajte u prezle i služite tople.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA KAJSIJAMA BUDE NOSTALGIJU Potpuno iste kao one iz bakine kuhinje
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)