POSNI PUŽIĆI SA KAČKAVALJEM Fenomenalni i sočni, super idu uz posno kiselo mleko

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Još bolji od onih iz pekare, prste da poližete.

posni pužići sa kačkavaljem
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • kesica suvog kvasca 
  • 250 ml tople vode
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 50 ml ulja

Za fil:

  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 4 čena belog luka
  • 50 g margarina
  • suvi peršun
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Onda dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, uz mešanje dok ne dobijete mekano testo. Na pobrašnjenoj površini mesite oko pet do sedam minuta, dok ne dobijete glato i elastično testo. Potom ga vratite u posudu, pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Ostavite oko sat vremena na toplom. Zasenbno, pomešajte otopljeni margarin sa sitno seckanim belim lukom i suvim peršunom, soli i biberom. Naraslo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Premažite ga smesom od putera i belog luka. Pospite rendani kačkavalj preko premazanog testa. Polako urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade, debljine oko 2 do 3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte pužiće uz ostavljanje malo prostora između. Ostavite da narastu još pola sata. Pecite pužiće 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)