POSNI PUŽIĆI SA KAČKAVALJEM Fenomenalni i sočni, super idu uz posno kiselo mleko
Još bolji od onih iz pekare, prste da poližete.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g biljnog kačkavalja
- 4 čena belog luka
- 50 g margarina
- suvi peršun
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Onda dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, uz mešanje dok ne dobijete mekano testo. Na pobrašnjenoj površini mesite oko pet do sedam minuta, dok ne dobijete glato i elastično testo. Potom ga vratite u posudu, pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Ostavite oko sat vremena na toplom. Zasenbno, pomešajte otopljeni margarin sa sitno seckanim belim lukom i suvim peršunom, soli i biberom. Naraslo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Premažite ga smesom od putera i belog luka. Pospite rendani kačkavalj preko premazanog testa. Polako urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade, debljine oko 2 do 3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte pužiće uz ostavljanje malo prostora između. Ostavite da narastu još pola sata. Pecite pužiće 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)