POSNI PUŽIĆI SA KAČKAVALJEM Fenomenalni i sočni, super idu uz posno kiselo mleko
Još bolji od onih iz pekare, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Prave se lako, a ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz kafu.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
Za testo:
- 500 g brašna
- kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g biljnog kačkavalja
- 4 čena belog luka
- 50 g margarina
- suvi peršun
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Onda dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, uz mešanje dok ne dobijete mekano testo. Na pobrašnjenoj površini mesite oko pet do sedam minuta, dok ne dobijete glato i elastično testo. Potom ga vratite u posudu, pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Ostavite oko sat vremena na toplom. Zasenbno, pomešajte otopljeni margarin sa sitno seckanim belim lukom i suvim peršunom, soli i biberom. Naraslo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Premažite ga smesom od putera i belog luka. Pospite rendani kačkavalj preko premazanog testa. Polako urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade, debljine oko 2 do 3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte pužiće uz ostavljanje malo prostora između. Ostavite da narastu još pola sata. Pecite pužiće 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)