POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

Potrebno je:
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1/2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
- 5 kašika džema po želji
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.
Možda vas zanima:

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

BRZI KOLAČ SA ŠARGAREPOM Uspeva i početnicima, a pravi je raj za nepca
Ukusan i zdrav, a priprema je laka.

KUGLICE SA ORASIMA I SIROM Slasno predjelo koje će gosti obožavati
U slasnom spoju sa sirom, slaninom i orasima, ovakve do sada niste jeli.

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.
Komentari (0)