KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
Potrebno je
Za tamni sloj:
- 80 g mlevenih oraha
- 80 g usitnjenih ovsenih pahuljica
- 10 svežih urmi
- 10 kašika vode
- 1 puna kašika kakaoa
Za svetli sloj:
- 50 g usitnjenih ovsenih pahuljica
- 30 g kokosovog brašna
- 1 zrela banana
- malo vode
Za glazuru:
- 40 g čokolade
- malo ulja
- kokos
Priprema:
Vrućom vodom prelijte urme pa ostavite tako 20 minuta. Potom ih očistite, ubacite u blender, sipajte 7 kašika vode i izblendajte. Umešajte orahe, pahuljice i kakao, pa sjedinite. Nalijte još malo vode, da dobijete čvrstu, kompaktnu smesu. Izlijte na pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Zatim, u blenderu sjedinite banane, pahuljice i kokos, pa sipajte po kašičicu vode. Mutite sve dok struktura ne postane kremasta. Sipajte preko tamne smese. Čokoladu otopite sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Čokoladnom glazurom prelijte kolač, pa pospite kokosom. Ostavite u frižideru da se dobro stegne i ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
MIRISNE KOKOS KOCKE Bude nostalgiju i vraćaju u dane letovanja, a mekane kao pamuk
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)