ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 450 g krem sira
- 100 g čajnog keksa
- 100 ml slatke pavlake
- 2 pomorandže
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 40 g maslaca
- kašika brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U blenderu sameljite keks, pa dodajte otopljeni maslac i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu i oblikujte koru. Narndajte pomorandžinu koru pa iscedite sok. Umešajte krem sir, šećer, pavlaku, žumanca i brašna. Napravite krem. Umutite belanca u čvrst sneg pa umešajte u krem. Prelijte preko kore od keksa. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Isecite koru druge pomorandže pa pomešajte sa šećerom i vodom. Zakuvajte, pa kad provri kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri. Pečen kolač dekorišite koricama pomorandže i poprskajte sirupom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)