ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 450 g krem sira
- 100 g čajnog keksa
- 100 ml slatke pavlake
- 2 pomorandže
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 40 g maslaca
- kašika brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U blenderu sameljite keks, pa dodajte otopljeni maslac i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu i oblikujte koru. Narndajte pomorandžinu koru pa iscedite sok. Umešajte krem sir, šećer, pavlaku, žumanca i brašna. Napravite krem. Umutite belanca u čvrst sneg pa umešajte u krem. Prelijte preko kore od keksa. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Isecite koru druge pomorandže pa pomešajte sa šećerom i vodom. Zakuvajte, pa kad provri kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri. Pečen kolač dekorišite koricama pomorandže i poprskajte sirupom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)