ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.

čizkejk sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g krem sira 
  • 100 g čajnog keksa
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 pomorandže
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 40 g maslaca
  • kašika brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. U blenderu sameljite keks, pa dodajte otopljeni maslac i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu i oblikujte koru. Narndajte pomorandžinu koru pa iscedite sok. Umešajte krem sir, šećer, pavlaku, žumanca i brašna. Napravite krem. Umutite belanca u čvrst sneg pa umešajte u krem. Prelijte preko kore od keksa. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Isecite koru druge pomorandže pa pomešajte sa šećerom i vodom. Zakuvajte, pa kad provri kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri. Pečen kolač dekorišite koricama pomorandže i poprskajte sirupom. Bon appetit!

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

Komentari (0)

Loading