REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.

reforma torta
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za kore:

  • 250 g mlevenih oraha
  • 10 belanaca
  • 10 kašika šećera

Za fil:

  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 10 žumanca
  • 10 kašika šećera

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1 jaje

 

Priprema:

Kore: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Lagano umešajte 125 g mlevenih oraha. Pleh od šporeta obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i pecite koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta. Na isti način pripremite drugu koru. Fil: Žumanca umutite penasto sa šećerom, pa skuvati na pari uz mešanje. Kada se zgusnu dodajte čokoladu. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Umutite penasto margarin i dodajte ohlađenom filu od žumanaca. Mutite mikserom da se sjedine. Ređanje: Kore presecite po dužini napola da dobijete četiri. Na tacnu stavite jednu koru, premažite trećinom fila, staviti drugu, pa fil, treću koru, fil i na kraju koru. Tortu nafilujte okolo osim poslednje kore. Ostaviti da se stegne u frižideru. Glazura: Mleko, šećer, margarin i čokoladu zajedno otopite na tihoj vatri. Prohladite, dodajte celo jaje, mikserom sjedinite i odmah sipajte preko torte.

Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

 

 

Komentari (0)