REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za jednu koru, a peku se dve:
- 3 kašike meda
- 6 kašika šećera
- 250 ml vode
- 13 kašika brašna
- 5 kašike mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml vode
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
Priprema:
Pomešajte med i šećer, pa žicom izmešati. Dodajte toplu vodu i nastavite mešanje kako bi se šećer i med otopili. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.Sve sjedinite i istresite u obložen pleh 35 x 25 cm i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa kada stavite da se peče, smanjite na 180, dok lepo ne porumeni, ili nekih 20-25 minuta, zavisno od rerne. Ohlađene kore preseći uspravno, da se dobiju 4, uže a duže kore.Za fil pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru da provri. Zatim dodajte čokoladu, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte orahe i opet izmešajte. Ulupajte margarin i dodajte fil od oraha i sve zajedno umutite. Namažite tri kore ovim filom, a na četvrtu stavite glazuru od čokolade.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.
REFORMA TORTA Poslastica dostojna kraljevske trpeze, u savršenom spoju sa orasima
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)