PITA SA JABUKAMA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Ovaj sastojak joj daje poseban šmek, razgrabiće se čim se postavi

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slatka, savršenog ukusa.

pita sa jabukama
Printscreen

Potrebno je:

  • pola kg jabuka
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 75 g mlevenih lešnika
  • 120 ml tečnosti od kompota 
  • 60 g zaslađivača po izboru (stevija, eritrol, agava sirup)
  • 50 maslinovog ulja
  • 5 g praška za pecivo
  • 2 listića lovora
  • 1 limun
  • cimet
  • đumbir
  • muškatni oraščić

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i oljuštite jabuke, pa ih izrendajte. Ostatke jabuke prebacite u šerpu, prelijte sa litrom vode i dodajte začine. Kuvajte tako 20 ak minuta. Rendane jabuke pokapajte limunovim sokom. Suve sastojke pomešajte sa praškom za pecivo (prethodno izblendajte ovsene pahuljice i lešnike u blenderu).Uzmite 120 ml tečnosti od kuvanog kompota, pa u to dodajte zaslađivač i maslinovo ulje. Ovu smesu dodajte u suve sastojke. Zatim, dodajte jabuke, malo cimeta i lagano promešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu 20 ak minua, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda smanjite temperaturu na 160 i pecite još toliko. Prijatno!

Komentari (0)

Loading