PITA SA JABUKAMA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Ovaj sastojak joj daje poseban šmek, razgrabiće se čim se postavi
Sočna i slatka, savršenog ukusa.
Potrebno je:
- pola kg jabuka
- 100 g ovsenih pahuljica
- 75 g mlevenih lešnika
- 120 ml tečnosti od kompota
- 60 g zaslađivača po izboru (stevija, eritrol, agava sirup)
- 50 maslinovog ulja
- 5 g praška za pecivo
- 2 listića lovora
- 1 limun
- cimet
- đumbir
- muškatni oraščić
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i oljuštite jabuke, pa ih izrendajte. Ostatke jabuke prebacite u šerpu, prelijte sa litrom vode i dodajte začine. Kuvajte tako 20 ak minuta. Rendane jabuke pokapajte limunovim sokom. Suve sastojke pomešajte sa praškom za pecivo (prethodno izblendajte ovsene pahuljice i lešnike u blenderu).Uzmite 120 ml tečnosti od kuvanog kompota, pa u to dodajte zaslađivač i maslinovo ulje. Ovu smesu dodajte u suve sastojke. Zatim, dodajte jabuke, malo cimeta i lagano promešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu 20 ak minua, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda smanjite temperaturu na 160 i pecite još toliko. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA Poslastica koja mami i mirisom i ukusom, jedno parče vam neće biti dovoljno
Sočna i hrskava, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)