DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

Potrebno je:
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
U šerpi zakuvajte vodu sa šećerom oko 5 minuta. Onda jagode operite i odvojite od peteljke. Dodajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Penu lagano skupljajte kašikom. Kuvajte jagode oko pola sata, pa ugasite šporet, pokrijte mokrom krpom i ostavite da se skroz ohladi. Sipajte slatko u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:

SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.

SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.

SLATKO OD SMOKAVA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Pravi se lako, a pojede u trenu
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom slatkišu.

SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)