KIFLICE SA ČVARCIMA Recept koji treba da znate, savršeni za doručak, a biće sveži i sutradan
Slasne i jednostavne za pripremu, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 4 dl mleka
- 3 dl neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)
- 1 kašika soli
- 1 kašika masti
- 1 kg belog brašna, tip 400
Za premazivanje testa:
- 300 g čvaraka
- 100 g masti
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mleka. Pustite da se kvasac aktivira. Dodajte brašno, pa dodajte so i sve lepo sjedinite. Napravite udubljenje, dodajte kvasac i preostale sastojke. Pustite da testo naraste. Čvarke sameljite. U jednoj posudi sjedinite čvarke, mast i biber.Na pobrašnjenoj radnoj površini ravaljajte testo na oko 5 mm debljine, pa ga premažite smesom od čvaraka i preklopite. Odvojite sa strane 3 kašike čvaraka, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Ostavite testo 10 ak minuta da odmori. Onda ga razvijte u pravougaoik, premažite smesom od masti čvaraka i secite na trouglove. Uvijte kiflice, pa ih premažite umućenim jajetom, pospite semenkama i morskom solju. Pustite da odmore 15 do 20 minuta. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ U ČAŠI SA JAGODAMA Savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a neprevaziđenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BRZE KIFLICE SA SIROM Mekane i slasne, a biće sveže i sutradan, po receptu bez mane
Sočne i mekane, samo dodajte šolju jogurta.

KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz šolju jogurta.

DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)