KIFLICE SA ČVARCIMA Recept koji treba da znate, savršeni za doručak, a biće sveži i sutradan
Slasne i jednostavne za pripremu, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 4 dl mleka
- 3 dl neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)
- 1 kašika soli
- 1 kašika masti
- 1 kg belog brašna, tip 400
Za premazivanje testa:
- 300 g čvaraka
- 100 g masti
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mleka. Pustite da se kvasac aktivira. Dodajte brašno, pa dodajte so i sve lepo sjedinite. Napravite udubljenje, dodajte kvasac i preostale sastojke. Pustite da testo naraste. Čvarke sameljite. U jednoj posudi sjedinite čvarke, mast i biber.Na pobrašnjenoj radnoj površini ravaljajte testo na oko 5 mm debljine, pa ga premažite smesom od čvaraka i preklopite. Odvojite sa strane 3 kašike čvaraka, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Ostavite testo 10 ak minuta da odmori. Onda ga razvijte u pravougaoik, premažite smesom od masti čvaraka i secite na trouglove. Uvijte kiflice, pa ih premažite umućenim jajetom, pospite semenkama i morskom solju. Pustite da odmore 15 do 20 minuta. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)