PASTA KARBONARA RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 320 g špageta
- 150 g pančete (iseckane na kockice)
- 3 jaja
- 100 g rendanog parmezana
- biber po ukusu
- so po ukusu
Priprema:
Skuvajte špagete al dente prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. Na srednjejakoj vatri u tiganju prepržite iseckanu pančetu dok ne postane hrskava. Pazite da ne prepečete. Umutite jaja u činiji, dodajte rendani parmezan i biber po ukusu. Dodajte kuvane špagete u tiganj sa pančetom i dobro promešajte. Sklonite tiganj sa vatre, pa lagano dodajte smesu od jaja i parmezana uz stalno mešanje. Ako je potrebno, dodajte malo vode od kuvanja testenine kako biste dobili kremastu teksturu. Posolite po ukusu i poslužite odmah, pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)