SLANI ČIZKEJK Sa avokadom i krem sirom, poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Kremast i ukusan, predjelo koje se pamti.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g slanih krekera
- 80 g putera
Za fil:
- 2 zrela avokada
- 200 g krem sira
- 100 g fete ili rikote
- sok od pola limuna
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Krekere sameljite u blenderu, pa ih pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite u kalup. Ostavite 15 minuta u frižideru da se stegne. Viljuškom izgnječite avokado, pa pomešajte sa krem sirom, rikotom, limunovim sokom, solju, biberom i malo maslinovog ulja dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Nanesite fil preko prohlađene kore, pa dekorišite kriškama avokada. Ostavite čizkejk bar sat vremena u frižideru.
Možda vas zanima:
NEOBIČNI LIČNI ČIZKEJK Umesto slatkog, isprobajte i slanu varijantu po receptu Marine Udovičić
Sigurno ga niste probali!
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam
Nema ko vam neće tražiti recept.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)