FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.
Potrebno je:
- 300 g špageta ili neke druge paste po izboru
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g rendanog parmezana
- sveži peršun (sitno iseckan)
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Smanjite vatru i dodajte pavlaku za kuvanje, kuvajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte kuvanu pastu u tiganj sa sosom od pečuraka i dobro promešajte kako bi se pasta sjedinila sa sosom. Pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom pre služenja.
Možda vas zanima:
FUNGI PASTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Jelo koje greje dušu i telo, po receptu bez mane
Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.
POSNA FUNGI PASTA Neodoljiva i kremasta, ukućani će stajati u redu za još
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
PASTA SA PEČURKAMA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)