FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

Potrebno je:
- 300 g špageta ili neke druge paste po izboru
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g rendanog parmezana
- sveži peršun (sitno iseckan)
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Smanjite vatru i dodajte pavlaku za kuvanje, kuvajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte kuvanu pastu u tiganj sa sosom od pečuraka i dobro promešajte kako bi se pasta sjedinila sa sosom. Pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom pre služenja.
Možda vas zanima:

KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

POSNA FUNGI PASTA Neodoljiva i kremasta, ukućani će stajati u redu za još
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

PASTA SA PEČURKAMA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim.

FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)