CRNA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Za prave ljubitelje čokolade i one izbirljive
Fenomenalna i čokoladna, razgrabiće se u trenu.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 100 g šećera
- 50 ml vode
- 2 kašike soka od limuna
Za fil:
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 6 jaja
- 250 g čokolade
- 1 kesica šlag krema sa ukusom čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Jaja penasto umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite patišpanj oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od šećera, vode i limunovog soka skuvajte sirup, pa ga prohladite.U jednoj posudi umutite maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte žumanca. Zasebno umutite belanca pa ih sjedinite sa smesom od žumanaa i maslaca. Dodajte čokoladu otopljenu na pari. Ušpinovanim šećerom poprskajte ohlađeni patišpanj, pa filom premažite celu tortu.Ukrasite čokoladnim šlag kremom.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj čokolade, oraha i džema od kajsija
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)