CRNA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Za prave ljubitelje čokolade i one izbirljive

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i čokoladna, razgrabiće se u trenu.

crna torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja 
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Za sirup:

  • 100 g šećera
  • 50 ml vode
  • 2 kašike soka od limuna

Za fil:

  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • 250 g čokolade
  • 1 kesica šlag krema sa ukusom čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.Jaja penasto umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite patišpanj oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od šećera, vode i limunovog soka skuvajte sirup, pa ga prohladite.U jednoj posudi umutite maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte žumanca. Zasebno umutite belanca pa ih sjedinite sa smesom od žumanaa i maslaca. Dodajte čokoladu otopljenu na pari. Ušpinovanim šećerom poprskajte ohlađeni patišpanj, pa filom premažite celu tortu.Ukrasite čokoladnim šlag kremom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading