CRNA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Za prave ljubitelje čokolade i one izbirljive
Fenomenalna i čokoladna, razgrabiće se u trenu.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 100 g šećera
- 50 ml vode
- 2 kašike soka od limuna
Za fil:
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 6 jaja
- 250 g čokolade
- 1 kesica šlag krema sa ukusom čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Jaja penasto umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite patišpanj oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od šećera, vode i limunovog soka skuvajte sirup, pa ga prohladite.U jednoj posudi umutite maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte žumanca. Zasebno umutite belanca pa ih sjedinite sa smesom od žumanaa i maslaca. Dodajte čokoladu otopljenu na pari. Ušpinovanim šećerom poprskajte ohlađeni patišpanj, pa filom premažite celu tortu.Ukrasite čokoladnim šlag kremom.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)