PUNJENI ĐEVRECI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak ili večeru, nećete moći da prestanete da jedete
Priprema nije komplikovana, a ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera + 1 kašika brašna
- 250 + 300 ml tople vode
- 1 kg mekog brašna
- 50 + 20 ml ulja
- 1 jaje
Nadev:
- 500 g svežeg sira
- 300 g šunke
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa 250 ml vode i izmešajte. Ostavite 10 ak minuta da se kvasac aktivira. U veliku posudu za mešenje stavite brašno, so, kvasac, preostalu vodu i 50 ml ulja, pa sve varjačom promešajte. Zamesite testo pa dodajte ostatak ulja i mesite još malo. Ostavite sat vremena na toplom da naraste. Testo potom blago premesite pa podelite na 12 jednakih delova i svaki oblikujte u loptu. Zatim pokrijte krpom i pustite dok napravte nadev. Sir i šunku izrendajte pa ih dodajte svežem siru i posolite. Oklagijom razvucite svaki deo u krug, pa prstom napravite rupu, malo veću u sredini, pa oko rupe staviti nadev. Poređajte u pleh obložen pek papiron pa premažite umućenim jajetom.Ostavite 2o do 30 minuta da odstoje. Pecite đevreke 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene đevreke premažite otopljenim maslacem.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)