PUNJENI ĐEVRECI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak ili večeru, nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, a ukusa koji se pamti.

punjeni đevreci
Printscreen

Potrebno je:

  • 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera + 1 kašika brašna
  • 250 + 300 ml tople vode
  • 1 kg mekog brašna
  • 50 + 20 ml ulja
  • 1 jaje

Nadev:

  • 500 g svežeg sira
  • 300 g šunke
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa 250 ml vode i izmešajte. Ostavite 10 ak minuta da se kvasac aktivira. U veliku posudu za mešenje  stavite brašno, so, kvasac, preostalu vodu i 50 ml ulja, pa sve varjačom promešajte. Zamesite testo pa dodajte ostatak ulja i mesite još malo. Ostavite sat vremena na toplom da naraste. Testo potom blago premesite pa podelite na 12 jednakih delova i svaki oblikujte u loptu. Zatim pokrijte krpom i pustite dok napravte nadev. Sir i šunku izrendajte pa ih dodajte svežem siru i posolite. Oklagijom razvucite svaki deo u krug, pa prstom napravite rupu, malo veću u sredini, pa oko rupe staviti nadev. Poređajte u pleh obložen pek papiron pa premažite umućenim jajetom.Ostavite 2o do 30 minuta da odstoje. Pecite đevreke 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene đevreke premažite otopljenim maslacem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading