PUNJENI ĐEVRECI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak ili večeru, nećete moći da prestanete da jedete
Priprema nije komplikovana, a ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera + 1 kašika brašna
- 250 + 300 ml tople vode
- 1 kg mekog brašna
- 50 + 20 ml ulja
- 1 jaje
Nadev:
- 500 g svežeg sira
- 300 g šunke
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa 250 ml vode i izmešajte. Ostavite 10 ak minuta da se kvasac aktivira. U veliku posudu za mešenje stavite brašno, so, kvasac, preostalu vodu i 50 ml ulja, pa sve varjačom promešajte. Zamesite testo pa dodajte ostatak ulja i mesite još malo. Ostavite sat vremena na toplom da naraste. Testo potom blago premesite pa podelite na 12 jednakih delova i svaki oblikujte u loptu. Zatim pokrijte krpom i pustite dok napravte nadev. Sir i šunku izrendajte pa ih dodajte svežem siru i posolite. Oklagijom razvucite svaki deo u krug, pa prstom napravite rupu, malo veću u sredini, pa oko rupe staviti nadev. Poređajte u pleh obložen pek papiron pa premažite umućenim jajetom.Ostavite 2o do 30 minuta da odstoje. Pecite đevreke 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene đevreke premažite otopljenim maslacem.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)