RABIN TORTA Pravi se od sastojaka koje već imate u kuhinji, a ukusom oduzima dah

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

rabin torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 jaja
  • 400 g čokolade
  • 250 g šećera
  • 250 g mlevenog keksa
  • 350 g putera
  • 500 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte mleveni keks, žumanca i otopljenu čokoladu.Zasebno umutite belanca u čvrst šne pa sjedinite obe smese. Zatim podelite smesu na 2 jednaka dela. Jedan deo stavite u frižider, a od drugog ispecite 4 kore.Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite šlag. Ređajte tortu sledećim redosledom: kora, fil, šlag. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading