BRZA TORTA OD ĐUMBIRA ZA SVE PRILIKE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Savršenog ukusa, pravićete stalno.

torta od đumbira
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g keksa od đumbira
  • 250 g krem sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 50 ml likera ili sirupa od pomorandže
  • 2 pomorandže
  • 250 g šećera
  • 250 ml vode
  • 50 ml likera od pomorandže

Priprema

Krem sir umutite sa likerom pa dodajte slatku pavlaku. Mutite sve dok ne dobijete čvrst fil. Poređajte keks na tacnu pa ga premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pomorandže prokuvajte u četiri vode, pa ih ohladite i isecite na tanke kolutove. Zasebno skuvajte sirup od šećera i vode pa dodajte kolutove pomorandže. Zatim ih kratko prokuvajte, pa izvadite i ocedite. Nastavite da kuvate vodi sve dok ne dobijete ređi sirup. Dodajte liker i kolutove, pa još malo kuvajte. Prelijte kolač prohlađenim sirupom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading