RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
Potrebno je:
- 600 g fileta oslića ili šarana
- 1 velika glavica luka
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 lovorov list
- so
- biber
- peršun
- 1 krompir
Priprema:
Sitno seckan crni luk prodinstajte u šerpi sa vodom, oko 10 do 15 minuta. Onda dodajte mlevenu začinsku papriku, so i lovor, malo soli i seckan krompir. Zatim prelijte vodom i kuvajte sve dok ne omekša, oko 15 do 20 minuta. Dodajte ribu i kuvajte još 12 minuta, sve dok ne omekša. Onda dodajte sitno seckan peršun pa malo pobiberite paprikaš.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa
Posno, a zasitno jelo.
RIBLJI PAPRIKAŠ NA SREMSKI NAČIN Gurmansko jelo za dane posta koje pomera granice dobrog ukusa
Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)