DOMAĆA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
- biber po ukusu
- 3 dl vode
- 500 g tankih kora za pitu
- suvi biljni začin
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno iseckajte pa stavite da se prodinsta. Onda ogulite krompir pa ga izrendajte na krupno rende i dodajte luku. Posolite i pobiberite pa začinite suvim biljnim začinom. Premažite prvu koru sa malo ulja pa preko nanesite drugu koru. Pospite dobijenu smesu pa je polako urolajte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sipajte kašičicu soli u sud sa 3 dl vode pa dodajte so i ostavite da provri. Prelijte pitu ključalom vodom pa pustite da odstoji 10 ak minuta.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA NIKO NE ODBIJA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KUGLICE OD SUVIH ŠLJIVA ZA SVETOG NIKOLU Može i dete da ih napravi, a tope se u ustima
Naprave se lako, a smažu očas posla.
DOMAĆA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KROFNE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i vazdušaste i sveže 3 dana
Savršene za doručak ili užinu.
POSNA LEŠNIK GNEZDA ZA SVETOG NIKOLU Ukusom savršeno pariraju originalu
Gosti će biti oduševljeni i dobićete brojne pohvale.
Komentari (0)