DOMAĆA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak, ručak i večeru

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Zamiriše cela kuća dok se peče.

pita sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 3 dl vode
  • 500 g tankih kora za pitu
  • suvi biljni začin

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno iseckajte pa stavite da se prodinsta. Onda ogulite krompir pa ga izrendajte na krupno rende i dodajte luku. Posolite i pobiberite pa začinite suvim biljnim začinom. Premažite prvu koru sa malo ulja pa preko nanesite drugu koru. Pospite dobijenu smesu pa je polako urolajte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sipajte kašičicu soli u sud sa 3 dl vode pa dodajte so i ostavite da provri. Prelijte pitu ključalom vodom pa pustite da odstoji 10 ak minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading