SLANA TORTA SA ŠAMPINJONIMA Slavsko predjelo kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasna i sočna, dobićete brojne pohvale.
Potrebno je:
- 300 g šampinjona iz turšije
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 300 g kuvanog pilećeg mesa
- 5 kašika majoneza
- 4 kuvana jaja
- so i biber po ukusu
- peršun, svež po potrebi
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte pileće meso sve dok ne omekša. Zatim ga iscepkajte. Zasebno skuvajte krompir sa korom i šargarepu.Krompir ogulite pa zasebno izrendajte. Onda oljuštite i izrendajte kuvana jaja. Na tanke listiće iseckajte kisele šampinjone. Na dno posude poređajte sloj kiselih šampinjona pa sloj rendanog krompira sa majonezom, pilećeg mesa, šargarepe i kuvanih jaja. Blago posolite pa pobiberite i premažite majonezom. Redosled ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Na kraju završite slojem kiselih šampinjona. Potom pokrijte folijom posudu i ostavite tortu u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
GURMANSKE KUGLICE SA ČVARCIMA Slavsko predjelo koje prvo nestaje sa stola
Gosti će biti oduševljeni, a gotove očas posla.
BAKLAVA SA PATLIDŽANOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Nećete moći da prestanete da jedete.
SLANA TORTA SA ŠAMPINJONIMA Slavsko predjelo kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasna i sočna, dobićete brojne pohvale.
JOGURT POGAČICE SE TOPE U USTIMA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mekane kao duša i sočne, smažu se očas posla.
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
Komentari (0)