Sastojci:
Za koru:
140 g brašna
2 kašičice šećera
prstohvat soli
110 g putera
3 kašike ledene vode
Za fil:
3 krompira
80 g putera
150 ml mleka
150 g smeđeg šećera
2 jajeta
2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Umutite šolju brašna sa 2 kašičice šećera i soli. Puter isecite na manje kocke,pa izmiksirajtes brašnom. Sipajte ledenu vodu i oblikujte loptu. Na pobrašnjenoj površini mesite, vratite testo u činiju, prekrijte folijom i ostavite u frižideru 60 minuta.Razvaljajte oklagijom,pa prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći 15 minuta na 200 stepeni. Krompir skuvajte i ispasirajte. Puter stavite da se topi u tiganju,pa ubacite krompir. Dodajte smeđi šećer, mleko, jaja, cimet, muskatni oraščić, đumbir, so i ekstrakt vanile. Umutite mikserom i sipajte preko ispečene kore. Pecite još pola
Možda vas zanima:
![knedle](/data/images/2022-04-28/26548_shutterstock-1140670547_f.jpg)
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
![RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane](/data/images/2022-12-29/42986_njoke-iz-rerne-1901364490-copy_f.jpg)
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
![GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje](/data/images/2022-12-29/42984_musaka-od-patlidzana-1496182817_f.jpg)
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
![ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso](/data/images/2022-12-29/42987_cufte-1914781402_f.jpg)
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)