OVO JE SALATA PO SVAČIJEM UKUSU Napravite užinu od divljeg krompira
Za čičoku kažu da je divlji krompir, morska repa, zemljina kruška...
Salata od čičoke
Sastojci:
300 g čičoke
4 kašike grčkog jogurta
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
mladi luk, vlašac i/ili crni luk
morska so
biber
Priprema:
Čičoku operite, ogulite i izrendajte. Prelijte sokom od limuna. Dodajte sitno seckan luk, pa prelijte mešavinom grčkog jogurta i maslinovog ulja. Začinite po ukusu solju, biberom pa dobro sjedinite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)