NEMA LEPŠEG OBROKA OD DOMAĆEG Svečana čorba od kupusa i mesa
Zadovoljite sve ukućane.
Svečana čorba
Sastojci:
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica mlevene crvene paprike
1/4 šolje pirinča
1 l bujona
2 šolje usitnjenog suvog mesa
1 šolja kiselog kupusa
4 manja krompira
1 kašika vuster sosa
1 kašičica biljnog začina
1 lovorov list
so, biber
ulje
2 dl milerama
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckan crni luk. Dodajte protisnut beli luk, crvenu papriku i brašno. Mešajte brzo da ne zagori. Ulijte bujon i sve lepo promešajte. Dodajte suvo meso, kockice krompira, pirinač, sitno seckani kupus (može i ribanac) i začine po redu. Kad provri, kuvajte još 15-20 minuta. Sklonite s vatre i kad se prohladi izvadite lovor, a umešajte mileram. Podesite začine i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GREJE DUŠU I TELO Hranljiva krem supa od pečuraka
Okrepiće vas u kratkom roku.
KUGLICE ZA SVE PRILIKE Sve sastojke imate u frižideru, napravite ih još večeras
Elegantne i idealne.
LEPŠA JE OD MRSNE VERZIJE Ovu salatu Srbi obožavaju, a laka je za pravljenje
Neizostavna je na srpsim slavljima.
NAPRAVITE DOBRO POZNATE MANTIJE NA BOSANSKI NAČIN ISMIRE COGO Prazan pleh u kratkom roku
Dobro poznat recept u nešto druhačijem izdanju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)