EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti

Sastojci:
Možda vas zanima:

DVA OMILJENA SLATKIŠA U JEDNOM Čizkejk sladoled, najbolje od svega je što se lako sprema
Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, a sada je napravite u obliku sladoled torte

POSLASTICA DOSTOJNA KRALJEVA Esterhazi torta, božanski ukus, vredan svake hvale
Ova čuvena torta je dobila ime po austrougarskom grofu Esterhaziju, a do dana današnjeg se vodi sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je "licenca" za tortu

NAJLEPŠA TORTA, KOJA JE OSVOJILA BALKAN Banjalučanka, starinski kolač sa orasima i čokoladom
Prelepa, bogata torta. Jedna od onih koje nikada ne izlaze iz mode

APSOLUTNI UŽITAK Posna kremasta torta bez mleka i jaja, prva liga među poslasticama
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakaoa
- 20 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.
Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)