EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta

trpeza.rs

10:54

Slatki kutak 0

Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti

EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile 
  • 50 g šećera
  • 10 ml  esencije vanile
  • 100 g šlaga
  • 400 g keksa četvrtastog

Glazura:

  • 80 g  šećera
  • 15 g kakaoa
  • 20 ml mleka
  • 50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.

Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi. 

Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading