POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
Rolnice od tikvica
Sastojci:
2 tikvice
1 kašika maslinovog ulja
100 g feta sira
180 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvice operite i isecite tanko uzduž. Posolite i ostavite sa strane nekoliko minuta. Ugrejani gril tiganj premažite s malo ulja, a zatim poređajte pripremljene tikvice i pecite na umerenoj temperaturi tri-četiri minuta sa svake strane, dok tikvice ne postanu mekane i savitljive. Grilovane tikvice ostavite da se malo ohlade. Kada postanu mlake, na svaku plošku dodajte malo izmrvljenog sira pomešanog sa pavlakom, pa polako urolajte i učvrstite čačkalicom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal. Pripremljene tikvice složite na veći tanjir i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)