UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
Pileći gulaš
Sastojci:
1 pile
500 g paradajz pelata (ili soka od paradajza)
200 g pršute
2 zelene paprike
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
150 ml belog vina
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica mlevene ljute paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Pile isecite na komade i prodinstajte na zagrejanom ulju da meso porumeni. Izvadite meso. U isti tiganj dodajte malo ulja i prodinstajte iseckan crni luk i zelenu papriku oko pet minuta. Dodajte iseckanu pršutu i belu luk i dinstajte takođe pet minuta. Sipajte paradajz pelat, vino i posolite, dodajte majčinu dušicu i ljutu papriku. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta. Dodajte meso i kuvajte još 45 minuta, odnosno dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno
Jelo koje je jednostavno za pripremu, a savršeno ide uz pire krompir ili tostirani hleb.
SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
Komentari (0)