UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu

Trpeza/ V.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.

UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Shutterstock

Pileći gulaš

Sastojci:

1 pile

500 g paradajz pelata (ili soka od paradajza)

200 g pršute

2 zelene paprike

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

150 ml belog vina

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica mlevene ljute paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Pile isecite na komade i prodinstajte na zagrejanom ulju da meso porumeni. Izvadite meso. U isti tiganj dodajte malo ulja i prodinstajte iseckan crni luk i zelenu papriku oko pet minuta. Dodajte iseckanu pršutu i belu luk i dinstajte takođe pet minuta. Sipajte paradajz pelat, vino i posolite, dodajte majčinu dušicu i ljutu papriku. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta. Dodajte meso i kuvajte još 45 minuta, odnosno dok ne omekša.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading