PIKANTNI HRSKAVI ZALOGAJI Dok gledate omiljenu seriju, jedite piletinu umesto grickalica!
Pripremite ukusnu piletinu po receptu koji nam je dala Nataša Veselinović, kulinarska blogerka iz Čajniča u Republici Srpskoj.

Volite pohovanu piletinu? Pronašli smo fantastičan recept za vas! Meso pripremljeno na ovaj način je zdravo, jer se ne prži, već se peče u rerni. Ukusno je i neverovatno hrskavo, pošto se pohuje u kornfleksu! Pratite savete Nataše Veselinović, kulinarske blogerke iz Čajniča u Republici Srpskoj i brzo ćete uživati u ovoj fantastičnoj i zdravoj grickalici. Na njenom instagram profilu “Nataša i kuhinja” (natasa_i_kuhinja) naći ćete još mnogo recepata za slatkiše i slaniše koje priprema za 12.000 pratilaca.
Možda vas zanima:

BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu
Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.

RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.

RUČAK IZ RERNE Hrskava pohovana piletina sa sočnim krompirom, svi će tražiti dodatak!
Jelo koje se jednostavno priprema, a svi ga vole.

KOMPLETAN RUČAK Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča
Savršena kombinacija ukusa koja će oduševiti članove vaše porodice.
Koje meso je najbolje koristiti za ovaj recept?
- Za ovaj recept najbolje je koristiti pileće belo meso (file), a možete da na isti način pripremite i ćureće belo meso.
Da li meso treba da se izlupa čekićem pre pripreme?
- Meso nije potrebno istanjiti čekićem pre pripreme, bitno je samo da ga isečete na tanje komade.

Koje veličine treba da budu isečeni komadi?
- Najbolje je file iseći na uzdužne trakice, kako bi se što pre meso ispeklo u rerni. Na ovaj način dobijete i veliku količinu.
Da li meso treba da odstoji kada se začini?
- Za ovaj recept nije potrebno da meso odstoji u marinadi, već se priprema čim se začini.
Šta treba da se uradi da bi meso bilo sočno?
- Važno je da kupite kvalitetnu piletinu, ukoliko imate mogućnost neka bude domaća. Zatim treba da je dobro začinite i kada je uvaljate u brašno stavite je u umućena jaja i ostavite da stoji dok ne pripremite kornfleks. Što duže piletina stoji u ovoj smesi od jaja biće sočnija.
Da li kornfleks treba da se samelje ili izlomi rukama?
- Kornfleks je dovoljno izmrviti rukama. Možete da ga stavite u kesu od zamrzivača, zavežete je čekićem za meso izlupate kornfleks. Tako će se bolje usitniti, a opet će biti u komadima koji će hrskati kada se piletine ispeče. Ukoliko koristite blender, kratko blendirajte kako se kornfleks ne bi samleo kao brašno.
Šta možemo da stavimo umesto kornfleksa?
- Kao zamenu za kornfleks možete da koristite obični ili ljuti čips, u zavisnosti od ukusa, ili za još zdraviju varijantu seckani lešnik ili badem.

Kako da znamo da je meso dobro pečeno?
- Kada meso dobije zlatno-žutu boju to je znak da je ispečeno. Međutim, ukoliko niste sigurni, možete da izvadite jedan komad, presečete ga na pola i proverite.
Da li će biti hrskavija piletina ako se prži na ulju?
- Za nijansu je hrskavija kada se prži u ulju, jer kornfleks dolazi u kontakt sa masnoćom, ali i iz rerne je takođe hrskava, a svakako je zdravija verzija, bez masnoće.
Koji prilog najbolje ide uz ovu piletinu?
- Uz ovu piletinu idealno ide pomfrit ili pekarski krompir. U suštini krompir na bilo koji način. Možete da je jedete i uz soseve. Za ljubitelje pikantnog, preporučujem čili sos.
Piletina u kornfleksu
Sastojci:
2 pileća filea (oko 500 g)
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičica čilija u prahu (ili ljute mlevene paprike)
2 jaja
100 g kornfleksa
brašno po potrebi
so i biber
Priprema:
File isecite uzdužno na trakice i začinite po ukusu (biljni začin, so, biber). Spremite tri posude. U jednoj pomešajte brašno i čili (ako ne volite ljuto, stavite običnu mlevenu papriku). U drugoj umutite jaja, a u treću stavite izmrvljen kornfleks. Svaku trakicu pilećeg filea stavite u mešavinu brašna i čilija, zatim u jaja da malo odstoji, pa onda uvaljajte u kornfleks. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 25-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)