KENTAKI PILETINA IZ RERNE Nema stajanja kraj šporeta, a uz dodatak krompira imate ceo obrok

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Izuzetno hrskava piletina, a ne prži se.

KENTAKI PILETINA IZ RERNE Nema stajanja kraj šporeta, a uz dodatak krompira imate ceo obrok
Shutterstock

Sastojci:

 

500 g pilećeg belog mesa   

500 g krompira

100 g prezli

200 g kačkavalja

250 g margarina

1 kašika mešavine suvog biljnog začina

Priprema:

Krompir oljuštiti, oprati i iseckati. Posebno pomešati prezle i rendani kačkavalj, a margarin istopiti. Meso iseći na manje komade i svaki umočiti u margarin, a potom uvaljati u smesu sa prezlama. Ređati po sredini podmazanog pleha. Sa strane staviti krompir, posoliti po ukusu, preliti preostalim margarinom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading