KENTAKI PILETINA IZ RERNE Nema stajanja kraj šporeta, a uz dodatak krompira imate ceo obrok
Izuzetno hrskava piletina, a ne prži se.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g krompira
100 g prezli
200 g kačkavalja
250 g margarina
1 kašika mešavine suvog biljnog začina
Priprema:
Krompir oljuštiti, oprati i iseckati. Posebno pomešati prezle i rendani kačkavalj, a margarin istopiti. Meso iseći na manje komade i svaki umočiti u margarin, a potom uvaljati u smesu sa prezlama. Ređati po sredini podmazanog pleha. Sa strane staviti krompir, posoliti po ukusu, preliti preostalim margarinom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO ZA MALO PARA Brzo, pikantno, a sprema se od omiljene namirnice!
Pečeni krompir sa susamom može da se jede kao obrok ili da se posluži kao prilog uz meso.
PILETINA U SOSU OD BRUSNICE Svečano jelo koje se pravi samo za posebne osobe
Neobična kombinacija ukusa će vam se sigurno dopasti.
PIKANTNI HRSKAVI ZALOGAJI Dok gledate omiljenu seriju, jedite piletinu umesto grickalica!
Pripremite ukusnu piletinu po receptu koji nam je dala Nataša Veselinović, kulinarska blogerka iz Čajniča u Republici Srpskoj.
NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom
Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)