PILETINA U SOSU OD BRUSNICE Svečano jelo koje se pravi samo za posebne osobe
Neobična kombinacija ukusa će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
500 g piletine
100 g brusnica
80 ml sirćeta balzamika
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice majčine dušice
1 kašika šećera
kora od 1 pomorandže
Priprema:
Na zagrejano maslinovo ulje stavite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Izvadite ga na tanjir. U istom tiganju istopite puter, dodajte brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, šećer i narednanu koru pomorandže. Vratite piletinu u tiganj, dodajte ruzmarin i majčinu dušicu. Pustite da se krčka 7-8 minuta, dok brusnice ne omekšaju. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni 20 minuta, tj. dok meso ne poprimi smeđu boju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
KENTAKI PILETINA IZ RERNE Nema stajanja kraj šporeta, a uz dodatak krompira imate ceo obrok
Izuzetno hrskava piletina, a ne prži se.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
RAŽNJIĆI OD MESA I POVRĆA IZ RERNE Ukusni zdravi zalogaji koje svi vole
Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)