PILETINA U SOSU OD BRUSNICE Svečano jelo koje se pravi samo za posebne osobe
Neobična kombinacija ukusa će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
500 g piletine
100 g brusnica
80 ml sirćeta balzamika
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice majčine dušice
1 kašika šećera
kora od 1 pomorandže
Priprema:
Na zagrejano maslinovo ulje stavite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Izvadite ga na tanjir. U istom tiganju istopite puter, dodajte brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, šećer i narednanu koru pomorandže. Vratite piletinu u tiganj, dodajte ruzmarin i majčinu dušicu. Pustite da se krčka 7-8 minuta, dok brusnice ne omekšaju. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni 20 minuta, tj. dok meso ne poprimi smeđu boju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
KENTAKI PILETINA IZ RERNE Nema stajanja kraj šporeta, a uz dodatak krompira imate ceo obrok
Izuzetno hrskava piletina, a ne prži se.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
RAŽNJIĆI OD MESA I POVRĆA IZ RERNE Ukusni zdravi zalogaji koje svi vole
Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)