PILETINA U SOSU OD BRUSNICE Svečano jelo koje se pravi samo za posebne osobe

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Neobična kombinacija ukusa će vam se sigurno dopasti.

PILETINA U SOSU OD BRUSNICE Svečano jelo koje se pravi samo za posebne osobe
Shutterstock

Sastojci:

500 g piletine

100 g brusnica

80 ml sirćeta balzamika

2 kašike putera

1 kašika maslinovog ulja

2 čena belog luka

1/2 kašičice ruzmarina

1/2 kašičice majčine dušice

1 kašika šećera

kora od 1 pomorandže

Priprema:

Na zagrejano maslinovo ulje stavite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Izvadite ga na tanjir. U istom tiganju istopite puter, dodajte brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, šećer i narednanu koru pomorandže. Vratite piletinu u tiganj, dodajte ruzmarin i majčinu dušicu. Pustite da se krčka 7-8 minuta, dok brusnice ne omekšaju. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni 20 minuta, tj. dok meso ne poprimi smeđu boju boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading