ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.

ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

50 g maslaca

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice timijana

2 šargarepe

1 crni luk

1 limun

3 kašike maslinovog ulja

So, biber

Priprema:

Operite pile i prstima odvojite kožicu na prsima. Zu ubacite iseckan maslac i četvrtinu začina koje ste pomešali. U pile stavite očišćenu i iseckanu šargarpu i luk, a kriške limuna između bataka. Ostatak začina pomešajte sa maslinovim uljem i solju i istrljajte pile. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat. Po želji oko pileta možete staviti iseckan krompir i ispeći zajedno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading