ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.

ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

50 g maslaca

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice timijana

2 šargarepe

1 crni luk

1 limun

3 kašike maslinovog ulja

So, biber

Priprema:

Operite pile i prstima odvojite kožicu na prsima. Zu ubacite iseckan maslac i četvrtinu začina koje ste pomešali. U pile stavite očišćenu i iseckanu šargarpu i luk, a kriške limuna između bataka. Ostatak začina pomešajte sa maslinovim uljem i solju i istrljajte pile. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat. Po želji oko pileta možete staviti iseckan krompir i ispeći zajedno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading