NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra
Okupite porodicu oko stola uz ukusan ručak koji se jednostavno pravi.
Sastojci:
1 pile
250 g kuvanog pirinča
1 crni luk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
400 ml paradajz pelata
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika šećera
Premaz:
50 g putera
1 kašika crvene mlevene paprike
2 kašičice peršuna
1 kašičica majčine dušice
Shutterstock
Priprema: Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list. Premaz: Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)