NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra
Okupite porodicu oko stola uz ukusan ručak koji se jednostavno pravi.
Sastojci:
1 pile
250 g kuvanog pirinča
1 crni luk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
400 ml paradajz pelata
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika šećera
Premaz:
50 g putera
1 kašika crvene mlevene paprike
2 kašičice peršuna
1 kašičica majčine dušice
Priprema: Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list. Premaz: Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)