NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra

Trpeza/ V.V.

14:30

Sezonski recepti 0

Okupite porodicu oko stola uz ukusan ručak koji se jednostavno pravi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

250 g kuvanog pirinča

1 crni luk

2 čena belog luka

1 sveža paprika

400 ml paradajz pelata

1 kašika mlevene crvene paprike

1 lovorov list

1 kašičica seckanog peršuna

2 kašike vinskog sirćeta

1 kašika šećera

Premaz:

50 g putera

1 kašika crvene mlevene paprike

2 kašičice peršuna

1 kašičica majčine dušice

NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra Shutterstock
 

Priprema: Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list. Premaz: Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading