NAJLAKŠI RECEPT ZA PUNJENO PILE Hrskava kožica spolja, a ukusan pirinač unutra
Okupite porodicu oko stola uz ukusan ručak koji se jednostavno pravi.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.

ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.

UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.

ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
1 pile
250 g kuvanog pirinča
1 crni luk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
400 ml paradajz pelata
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika šećera
Premaz:
50 g putera
1 kašika crvene mlevene paprike
2 kašičice peršuna
1 kašičica majčine dušice

Priprema: Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list. Premaz: Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.
Komentari (0)