NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
Sastojci:
1 pile
250 g kuvanog pirinča
300 ml soka od paradajza
1 crni luk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika šećera
Premaz:
50 g putera
1 kašika crvene mlevene paprike
1 kašika peršuna
1 kašičica majčine dušice
Priprema:
Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Na ulju propržite iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodajte sirće i ostale sastojke. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost, pa dodajte pirinač i izmešajte. Izvadite lovor. Premaz: Pomešajte puter sa začinima. Pile dobro posolite i pobiberite spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno namažite smesu od putera i premažite celo pile. Napunite ga pripremljenim filom, a otvor zatvorite čačkalicama. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1,5 sat. Sklonite foliju i pecite još 10 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)