NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola

Trpeza/ V.V.

09:01

Sezonski recepti 0

Pravi izbor za porodični ručak.

NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

250 g kuvanog pirinča

300 ml soka od paradajza

1 crni luk

2 čena belog luka

1 sveža paprika

1 kašika mlevene crvene paprike

1 lovorov list

1 kašičica seckanog peršuna

2 kašike vinskog sirćeta

1 kašika šećera

Premaz:

50 g putera

1 kašika crvene mlevene paprike

1 kašika peršuna

1 kašičica majčine dušice

Priprema:

Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Na ulju propržite iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodajte sirće i ostale sastojke. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost, pa dodajte pirinač i izmešajte. Izvadite lovor. Premaz: Pomešajte puter sa začinima. Pile dobro posolite i pobiberite spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno namažite smesu od putera i premažite celo pile. Napunite ga pripremljenim filom, a otvor zatvorite čačkalicama. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1,5 sat. Sklonite foliju i pecite još 10 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading