NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.

RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.

ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.

SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
1 pile
250 g kuvanog pirinča
300 ml soka od paradajza
1 crni luk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika šećera
Premaz:
50 g putera
1 kašika crvene mlevene paprike
1 kašika peršuna
1 kašičica majčine dušice
Priprema:
Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Na ulju propržite iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodajte sirće i ostale sastojke. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost, pa dodajte pirinač i izmešajte. Izvadite lovor. Premaz: Pomešajte puter sa začinima. Pile dobro posolite i pobiberite spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno namažite smesu od putera i premažite celo pile. Napunite ga pripremljenim filom, a otvor zatvorite čačkalicama. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1,5 sat. Sklonite foliju i pecite još 10 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)