MIRIS KOJI ĆE OPITI KUHINJU Integralni hleb za dobro jutro!
Obožavaće ga i klinci.
Integralni hleb
Sastojci:
600 g speltinog brašna
80 g brašna konoplje
400 ml vode (mleka)
1 kašičica morske soli
2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
4 kašičice ulja konoplje
miks semenki (laneno seme, susam, seme sirove bundeve, sirovi suncokret)
1/2 svežeg kvasca
Priprema:
Sve sastojke umešajte u testo glatke teksture. Potom ga ostavite da naraste. Premesite ga nekoliko puta i ostavite ga da prenoći radi fermentacije. Ujutro još jednom premesite testo, ubacite u kalup za pečenje hleba obložen pek-papirom. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite hleb na srednji nivo rerne na 10 minuta, a potom spustite temperaturu na 180 stepeni i hleb na prvi nivo. Pecite ga još 30 minuta, da se napravi fina korica. Gotov hleb poprskajte vodom i uvijte u pamučnu krpu kako bi bio što mekši.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)