MIRIS KOJI ĆE OPITI KUHINJU Integralni hleb za dobro jutro!
Obožavaće ga i klinci.

Integralni hleb
Sastojci:
600 g speltinog brašna
80 g brašna konoplje
400 ml vode (mleka)
1 kašičica morske soli
2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
4 kašičice ulja konoplje
miks semenki (laneno seme, susam, seme sirove bundeve, sirovi suncokret)
1/2 svežeg kvasca
Priprema:
Sve sastojke umešajte u testo glatke teksture. Potom ga ostavite da naraste. Premesite ga nekoliko puta i ostavite ga da prenoći radi fermentacije. Ujutro još jednom premesite testo, ubacite u kalup za pečenje hleba obložen pek-papirom. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite hleb na srednji nivo rerne na 10 minuta, a potom spustite temperaturu na 180 stepeni i hleb na prvi nivo. Pecite ga još 30 minuta, da se napravi fina korica. Gotov hleb poprskajte vodom i uvijte u pamučnu krpu kako bi bio što mekši.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.

ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.

NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.

NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.

DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Ćufte i punjene paprike će biti nikad ukusnije
Trik je jednostavan, a jelo će biti preukusno.

VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.

BRZE PITICE SA SIROM Gotove za 20 minuta, a nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se brzo i lako, a pojedu čim se postave.

TRIK ZA SAVRŠENO MEKANE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu, biće vazdušate, sočne i savršene!
Trik provereno uspeva, na vama je samo da ih filujete nadevom po želji.

TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.
Komentari (0)