SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.
Pohovani slatki hleb
Sastojci:
6 kriški tosta
100 ml mleka
3 jajeta
3 kašike šećera
½ kašičice cimeta
½ kašičice vanilin-šećera
1 kockica putera
malo ulja
2 kašike meda (ili javorovog sirupa)
sveže voće
2 kašike grčkog jogurta
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mleko, jaja i začine. Kriške tosta možete koristiti cele ili ih možete iseći na trake ili kockice. Svaki komad tosta umočite s obe strane u smesu od mleka, jaja i šećera. Bitno je da tost što više namočite. Namočeni tost prebacite u liveni tiganj s puterom i uljem. Pecite 8-10 minuta na 180 stepeni pa okrenite i pecite još 5 minuta. Tost poslužite sa svežim voćem, medom ili javorovim sirupom i grčkim jogurtom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)