SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.
Pohovani slatki hleb
Sastojci:
6 kriški tosta
100 ml mleka
3 jajeta
3 kašike šećera
½ kašičice cimeta
½ kašičice vanilin-šećera
1 kockica putera
malo ulja
2 kašike meda (ili javorovog sirupa)
sveže voće
2 kašike grčkog jogurta
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mleko, jaja i začine. Kriške tosta možete koristiti cele ili ih možete iseći na trake ili kockice. Svaki komad tosta umočite s obe strane u smesu od mleka, jaja i šećera. Bitno je da tost što više namočite. Namočeni tost prebacite u liveni tiganj s puterom i uljem. Pecite 8-10 minuta na 180 stepeni pa okrenite i pecite još 5 minuta. Tost poslužite sa svežim voćem, medom ili javorovim sirupom i grčkim jogurtom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)