SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.
Pohovani slatki hleb
Sastojci:
6 kriški tosta
100 ml mleka
3 jajeta
3 kašike šećera
½ kašičice cimeta
½ kašičice vanilin-šećera
1 kockica putera
malo ulja
2 kašike meda (ili javorovog sirupa)
sveže voće
2 kašike grčkog jogurta
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mleko, jaja i začine. Kriške tosta možete koristiti cele ili ih možete iseći na trake ili kockice. Svaki komad tosta umočite s obe strane u smesu od mleka, jaja i šećera. Bitno je da tost što više namočite. Namočeni tost prebacite u liveni tiganj s puterom i uljem. Pecite 8-10 minuta na 180 stepeni pa okrenite i pecite još 5 minuta. Tost poslužite sa svežim voćem, medom ili javorovim sirupom i grčkim jogurtom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)