NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!

Alo.rs

10:01

Sezonski recepti 0

Jedinstven recept čak i za one neiskusne.

NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
unsplash.com

Najmekše lepinjice

Sastojci:

200 ml mleka

80 ml vode

1 suvi kvasac

1 kašika šećera

80 ml otopljenog putera

1 jaje

500 g brašna

1/2 kašičice soli

1 žumance za premazivanje

susam za posipanje

Priprema:

U mlako mleko dodajte mlaku vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna i ostavite da nadolazi. Zatim tu smesu umešajte s brašnom, jajetom, soli i otopljenim puterom. Umesite glatko testo i ostavite da nadolazi sat vremena. Premesite zatim testo, podelite u jufkice koje stavite u podmazan pleh, premažite žumancem i pospite susamom, te ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading