NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
Najmekše lepinjice
Sastojci:
200 ml mleka
80 ml vode
1 suvi kvasac
1 kašika šećera
80 ml otopljenog putera
1 jaje
500 g brašna
1/2 kašičice soli
1 žumance za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
U mlako mleko dodajte mlaku vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna i ostavite da nadolazi. Zatim tu smesu umešajte s brašnom, jajetom, soli i otopljenim puterom. Umesite glatko testo i ostavite da nadolazi sat vremena. Premesite zatim testo, podelite u jufkice koje stavite u podmazan pleh, premažite žumancem i pospite susamom, te ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.
DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)