NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.

Najmekše lepinjice
Sastojci:
200 ml mleka
80 ml vode
1 suvi kvasac
1 kašika šećera
80 ml otopljenog putera
1 jaje
500 g brašna
1/2 kašičice soli
1 žumance za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
U mlako mleko dodajte mlaku vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna i ostavite da nadolazi. Zatim tu smesu umešajte s brašnom, jajetom, soli i otopljenim puterom. Umesite glatko testo i ostavite da nadolazi sat vremena. Premesite zatim testo, podelite u jufkice koje stavite u podmazan pleh, premažite žumancem i pospite susamom, te ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.

DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.

NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.

NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.

BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Komentari (0)