PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti
Nije uopšte težak za pripremu.

Paprikaš s kobasicom
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.

PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.

BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
Sastojci:
300 g leblebija
200 g kobasica
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 paradajz
1 šargarepa
50 g dimljene slanine
1 paprika
1 kašika mlevene slatke paprike
1 lovorov list
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Leblebije potopite u vodu preko noći. Ujutru procedite, nalijte novu vodu i kuvajte ih uz lovorov list. Penu sklonite kašikom. Pre vrenja dodajte seckane šargarepu i kobasicu i kuvajte oko sat. Sitno iseckajte beli i crni luk, paprike i paradajz, pa dinstajte na ulju i malo soli. Dodajte mlevenu papriku i krčkajte 5-10 minuta. Dinstano povrće ubacite kod leblebija i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta. Ostavite poklopljeno 15 minuta da se ukusi sjedine. Pre služenja pospite sveže seckanim peršunom.
SAVET U slučaju da dodajete vodu prilikom kuvanja leblebija, neka bude vruća
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)