PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti
Nije uopšte težak za pripremu.
Paprikaš s kobasicom
Sastojci:
300 g leblebija
200 g kobasica
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 paradajz
1 šargarepa
50 g dimljene slanine
1 paprika
1 kašika mlevene slatke paprike
1 lovorov list
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Leblebije potopite u vodu preko noći. Ujutru procedite, nalijte novu vodu i kuvajte ih uz lovorov list. Penu sklonite kašikom. Pre vrenja dodajte seckane šargarepu i kobasicu i kuvajte oko sat. Sitno iseckajte beli i crni luk, paprike i paradajz, pa dinstajte na ulju i malo soli. Dodajte mlevenu papriku i krčkajte 5-10 minuta. Dinstano povrće ubacite kod leblebija i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta. Ostavite poklopljeno 15 minuta da se ukusi sjedine. Pre služenja pospite sveže seckanim peršunom.
SAVET U slučaju da dodajete vodu prilikom kuvanja leblebija, neka bude vruća
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)