PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti

Izvor: Alo.rs

15:01

Sezonski recepti 0

Nije uopšte težak za pripremu.

PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti
Shutterstock

Paprikaš s kobasicom

Sastojci:

300 g leblebija

200 g kobasica

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 paradajz

1 šargarepa

50 g dimljene slanine

1 paprika

1 kašika mlevene slatke paprike

1 lovorov list

2 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Leblebije potopite u vodu preko noći. Ujutru procedite, nalijte novu vodu i kuvajte ih uz lovorov list. Penu sklonite  kašikom. Pre vrenja dodajte seckane šargarepu i kobasicu i kuvajte oko sat. Sitno iseckajte beli i crni luk, paprike i paradajz, pa dinstajte na ulju i malo soli. Dodajte mlevenu papriku i krčkajte 5-10 minuta. Dinstano povrće ubacite kod leblebija i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta. Ostavite poklopljeno 15 minuta da se ukusi sjedine. Pre služenja pospite sveže seckanim peršunom.

SAVET U slučaju da dodajete vodu prilikom kuvanja leblebija, neka bude vruća

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)