NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO ĆETE OKUSITI Njoke u savršenom sosu za sva nepca
Svi će ih zavoleti.
Njoki od maskarponea s pestom
Sastojci:
100 g parmezana
350 g maskarponea
2 jaja
300 g običnog brašna
majčina dušica
so, biber
maslinovo ulje
puter
Za pesto:
3 šoljice svežeg bosiljka
1/4 šoljice parmezana
2 kašičice belog luka u prahu (ili veći čen)
2 kašičice limunovog soka
1/4 šoljice pinjola (mogu i pistaći)
1/2 šoljice maslinovog ulja
Priprema:
U rendani parmezan ubacite maskarpone, jaja, brašno, majčinu dušicu, so i biber. Umesite testo i podelite ga na tri kobasice. Iseckajte ih u jastučaste oblike. Na vrelom ulju propržite 2-3 minuta sa svake strane i prelijte puterom. Za pesto isitnite sve sastojke u blenderu, pa njime prelijte njoke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)