ZANIMLJIVA KOMBINACIJA SASTOJAKA Ćufte u sosu od AJVARA osvojiće vas na prvi zalogaj

Alo.rs

11:01

Sezonski recepti 0

Uživajte u čarima ukusa.

ZANIMLJIVA KOMBINACIJA SASTOJAKA Ćufte u sosu od AJVARA osvojiće vas na prvi zalogaj
unsplash.com

Ćuftice u sosu od ajvara // mrsno

Sastojci:

Za ćufte:

350 g mlevenog pilećeg mesa

170 g sojinih ljuspica

1 crni luk

3 čena belog luka

2 kašičice ajvara

1 jaje

5 kašika prezli

so, biber

biozačin

ulje

Za sos:

1 kašika brašna

1 kašika ajvara

1 dl paradajz-sosa

so, biber

Priprema:

Sojine ljuspice

Meso izmešajte s poparenim, te oceđenim ljuspicama, dodajte jaje, ajvar i sitno seckani crni i beli luk. Začinite, dodajte prezle i sve lepo pomešajte. Vlažnim rukama pravite ćufte i pecite ih na ulju. U istom ulju napravite sos od kašike brašna, ajvara, kuvanog paradajza i malo vode ako je potrebno. Kuvajte dok se ne zgusne i po potrebi dodajte so. U skuvan sos stavite ćufte, pa nakon par minuta sklonite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading