NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
Kufta - Čufte
Sastojci:
2 kg govedine ili teletine
500 g bulgura
150 g seckanih oraha
1-2 jaja
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 vezica peršuna
prstohvat belog bibera
suvi začin
maslac
limun
Priprema:
Pomešajte očišćen crni i beli luk, jaje (ili jaja) i začine. Izblendirajte tako da dobijete ujednačenu mešavinu. Tu mešavinu dodajte mlevenom mesu, zatim ubacite bulgur i sve dobro promešajte da se smesa ujednači. Tako pripremljeno meso umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji oko sat vremena u frižideru. Nakon tog vremena od mesa oblikujte ćufte i ređajte ih na prethodno podmazan pleh. Ćufte pecite na 200 stepeni oko pola sata, a gotove su kada fino porumene. Služite ih uz sos po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
ZDRAVA VEČERA ILI DORUČAK Pikantni namaz od oraha i paprike, ispuniće vam dan
Ukusno i neodoljivo.
ZDRAVA I HRANLJIVA SALATA Obrok od bulgura lak je za pripremu
Spremaćete je svaki dan.
ZASLADITE SEBI POPODNE Remek delo od manga - bez pečenja
Prosto i jednostavno.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)