PRESLATKE ĆUFTICE Zdrave kuglice od oslića pravićete svaki dan
Sve od ribe je uvek ukusno.
Ćufte od oslića
Sastojci:
500 g oslića
1 čen belog luka
300 g krompira
1 ljuta sveža papričica
1 kašika peršuna
1 žumance
2 kašike soja sosa
1 kašika svežeg
rendanog đumbira
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite ga na kockice i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite i ostavite da se prohladi. Ribu skuvajte u malo slane vode, pa dok je još topla, odstranite joj kosti. Sameljite, dodajte sitno seckani beli luk, papričicu, peršun, žumance, soja sos, začinite đumbirom i dobro izmešajte. Krompir izgnječite dok ne postane kao pire i pomešajte sa smesom od ribe. Potom dobro izmešajte u kompaktnu masu. Ako masa nije
dovoljno kompaktna, nalijte malo tečnosti u kojoj se kuvao krompir. Od mase oblikujte ćufte i pecite uz povremeno okretanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)