SOČNE I NEODOLJIVE LOPTICE Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan
Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
Ćufte špageti
Sastojci:
500 g špageta
500 g mlevenog mesa
2 kašike svežeg peršuna
60 g kobasice
60 g parmezana
3 kašike paradajz-pirea
1 jaje
15 g maslaca
1 crni luk
2 kašičice suvog bosiljka
1 kašičica origana
440 g pelata
125 ml juneće supe
125 ml belog vina
1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleveno meso, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz-pirea
s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u tiganju. Istopite maslac u velikom tiganju,
dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz-pirea, juneću supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje, krčkajte oko
pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)