BEZ STAJANJA PORED ŠPORETA Hrskavi bataci sa susamom pečeni u rerni

Trpeza/ V.V.

14:30

Sezonski recepti 0

Ukusan ručak bez mnogo muke.

Bataci
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećih bataka

1 kašičica mlevene paprike

2 kašike soja sosa

1 kašičica senfa

1 kašika soka od limuna

1 kašičica susama

Priprema:

Izmešajte soja sos, senf, sok od limuna, dodajte mlevenu papriku, biber i so po ukusu. Dobro sjedinite i premažite batake sa svih strana, pa ih stavite u frižider da odstoje dva sata. Poređajte ih u podmazan pleh, sipajte malo vode, prekrije alu folijom i pecite na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok ne omekšaju. Povremeno ih prelijte marinadom. Pred kraj sklonite foliju i zapecite da budu reš. Pospite susamom, izmešajte i pecite još nekoliko minuta da se susam ispeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading