OVAKVU PITU JOŠ NISTE PROBALI Dovoljno vam je pečenje i imaćete ukusan obrok
Cela porodica će biti zadovoljna.
![OVAKVU PITU JOŠ NISTE PROBALI Dovoljno vam je pečenje i imaćete ukusan obrok](/data/images/2023-03-07/48165_pie-gfd14ad037-1280_f.jpg?timestamp=1678143600)
Pita od pečenja:
Sastojci:
6 kašika otopljenog putera
1 šolja kukuruznog brašna
3/4 šolje običnog brašna
1 kašika šećera
1 ½ kašičica praška za pecivo
malo soli
1/2 kašičice sode bikarbone
2 jajeta
1 ½ šolja nemasnog jogurta
1 šolja sosa od paradajza iz konzerve
2 šolje naseckanog pilećeg ili svinjskog pečenja
2 naseckane feferonke
1 šolja naribanog sira
naseckani sveži peršun
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a tiganj s metalnom drškom ili okruglu manju tepsiju lagano namastite. U većoj posudi izmešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. U manjoj posudi izmešajte puter, jaja i jogurt, pa smesu sipajte preko suvih sastojaka i umesite tečno glatko testo bez grudvica. Testo sipajte u pripremljenu tepsiju i pecite 20 minuta, pa temperaturu smanjite na 170 stepeni, izvadite testo i izbušite ga nožićem i prelijte paradajz-sosom. Preko sosa sipajte meso pomešano sa feferonkama i začinima, a po vrhu pospite naribani sir. Sve pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče još 20 minuta, zatim skinite foliju i vratite u rernu na još pet minuta. Po pečenoj piti pospite sveže naseckan peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti](/data/images/2023-03-07/48164_goulash-g2825e0f8a-1280_f.jpg)
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
![IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta](/data/images/2023-03-07/48162_monika-grabkowska-xdgszqil4gi-unsplash_f.jpg)
IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta
Idealno je za brzi doručak, s nogu.
![NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!](/data/images/2023-03-06/48123_dumplings-g27981756c-1280_f.jpg)
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
![PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba](/data/images/2023-03-06/48121_anna-stampfli-zebe2beseri-unsplash_f.jpg)
PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba
Nahranićete celu porodicu.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)