IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta
Idealno je za brzi doručak, s nogu.
Mafini od starog hleba
Sastojci:
200 g starog hleba
3 jajeta
500 ml mleka
100 ml kisele pavlake
100 ml ulja
100 g sitnog sira
na vrh kašičice praška za pecivo
so i biber
tanji komad slanine
1 sveža ljuta paprika
seckani sveži peršun
Priprema:
U činiji izmešajte mokre sastojke - mleko, ulje, jaja, pavlaku i sir. U tu mešavinu dodajte izmrvljeni hleb, so,
biber, prašak za pecivo, slaninu i papriku iseckanu na kockice. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Ako vam se učini da je smesa suviše retka, dodajte još hleba ili prezle, to je već stvar vaše procene. Smesu od hleba stavljajte u namašćene modle za mafi ne i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba
Nahranićete celu porodicu.
NAPRAVITE SAMI DOMAĆE SOJINO MLEKO Preporučuje se posebno onima koji su alergični na laktozu
Zdravije nego kupovno.
TOTALNI HIT U KUHINJI Češke palačinke s kupusom može i za doručak i za večeru
Oduševiće vas ukusom.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)