POHOVANI PRSTENOVI CRNOG LUKA Odličan je način da iznenadite goste toplim predjelom
Priredite koliko još danas.
![POHOVANI PRSTENOVI CRNOG LUKA Odličan je način da iznenadite goste toplim predjelom](/data/images/2023-03-08/48299_esperanza-doronila-4fo9vox0t7m-unsplash_f.jpg?timestamp=1678230000)
Pohovani kolutovi crnog luka
Sastojci:
3 veće glavice crnog luka
2oo ml mleka
1kašika brašna
1jaje
1 kašika susama
3 kašike maslinovog ulja
prstohvat soli
Priprema:
Luk očistite i isecite na kolutove debljine 1,5 cm, zatim ih razdvojte na prstenove, ali ostavite najmanje tri
sloja jer će biti sočniji i ukusniji. Prstenčiće potopite u mleko i držite pet minuta da bi izvuklo ljutinu, a ukoliko je luk mnogo ljut, držite duže. Prvo ih uvaljajte u brašno, a zatim u jaje koje ste umutili u kajganu i posolili.
Pržite na zagrejanom maslinovom ulju nekoliko sekundi, izvadite i pospite susamom. Servirajte kao toplo
predjelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)