BRZI KROKETI OD SIRA Spolja hrskavi, a unutra najsočniji!
Pun su pogodak.
Kroketi od sira
Sastojci:
250 g repova kozica
60 g maslaca
150 g brašna
so i biber
1 jaje
2,5 dl ribljeg temeljca
1,2 dl pavlake za kuvanje
2 belanca pomešana sa 2 kašičice vode
prezle
Priprema:
U malom loncu otopite maslac, pa dodajte brašno. Pržite brašno na maslacu stalno mešajući, dok zamiriše, ali ne sme da potamni. Polako dodajte riblji temeljac i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Umešajte rendani sir i jedno jaje. Mešajte stalno da se smesa ne bi zalepila za lonac. Posolite i pobiberite. Zatim sklonite lonac s vatre, pa umešajte pavlaku za kuvanje. Pažljivo dodajte i umešajte repove kozica. Testo za krokete stavite na tanjir prekriven folijom. Pustite da se ohladi. Podelite na komadiće veličine kroketa koje ćete pržiti. Svaki komad testa prvo umočite u jaje, pa u prezle, i tako još jedanput. Panirane krokete pustite da odstoje sat vremena. Pecite ih pet minuta u dubokom ulju u zagrejanoj na 180 stepeni. Pržene krokete ocedite na papiru. Poslužite ih sa kriškama limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
DODAJTE OVO U TESTO I NARAŠĆE KAO LUDO Nikad se ne biste setili a biće mekano kao duša
Ako želite da vaše pecivo bude preukusno, primenite ovaj provereni trik.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)