BRZI KROKETI OD SIRA Spolja hrskavi, a unutra najsočniji!
Pun su pogodak.
Kroketi od sira
Sastojci:
250 g repova kozica
60 g maslaca
150 g brašna
so i biber
1 jaje
2,5 dl ribljeg temeljca
1,2 dl pavlake za kuvanje
2 belanca pomešana sa 2 kašičice vode
prezle
Priprema:
U malom loncu otopite maslac, pa dodajte brašno. Pržite brašno na maslacu stalno mešajući, dok zamiriše, ali ne sme da potamni. Polako dodajte riblji temeljac i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Umešajte rendani sir i jedno jaje. Mešajte stalno da se smesa ne bi zalepila za lonac. Posolite i pobiberite. Zatim sklonite lonac s vatre, pa umešajte pavlaku za kuvanje. Pažljivo dodajte i umešajte repove kozica. Testo za krokete stavite na tanjir prekriven folijom. Pustite da se ohladi. Podelite na komadiće veličine kroketa koje ćete pržiti. Svaki komad testa prvo umočite u jaje, pa u prezle, i tako još jedanput. Panirane krokete pustite da odstoje sat vremena. Pecite ih pet minuta u dubokom ulju u zagrejanoj na 180 stepeni. Pržene krokete ocedite na papiru. Poslužite ih sa kriškama limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)