TRADICIONALNO JELO Janija sa sočivom i kobasicom je najbolji recept koji ćete probati
Oduševiće vas ukus.
Janija sa sočivom
Sastojci:
250 g crvenog sočiva
2 kobasice
šaka šampinjona
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 lovorov list
prstohvat peršuna
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Sočivo uveče potopite u vodu i ostavite do sutradan. U novoj vodi ga kuvajte dok ne provri. Ponovo prospite vodu i sipajte novu, hladnu i u sočivo dodajte sitno seckanu šargarepu i crni luk. Kad provri, ubacite lovorov list i so, pa kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Dok se to kuva, kobasice blago zapržite sa svih strana, dodajte isečene pečurke, pa kad bude gotovo, prebacite u šerpu sa sočivom i kuvajte na tihoj vatri još oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)