TRADICIONALNO JELO Janija sa sočivom i kobasicom je najbolji recept koji ćete probati

Alo.rs

14:30

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas ukus.

TRADICIONALNO JELO Janija sa sočivom i kobasicom je najbolji recept koji ćete probati
Shutterstock

Janija sa sočivom

Sastojci:

250 g crvenog sočiva

2 kobasice

šaka šampinjona

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 lovorov list

prstohvat peršuna

so, biber

maslinovo ulje

Priprema:

Sočivo uveče potopite u vodu i ostavite do sutradan. U novoj vodi ga kuvajte dok ne provri. Ponovo prospite vodu i sipajte novu, hladnu i u sočivo dodajte sitno seckanu šargarepu i crni luk. Kad provri, ubacite lovorov list i so, pa kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Dok se to kuva, kobasice blago zapržite sa svih strana, dodajte isečene pečurke, pa kad bude gotovo, prebacite u šerpu sa sočivom i kuvajte na tihoj vatri još oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading