PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je

Alo.rs

08:30

Sezonski recepti 0

Isprobajte nešto novo.

PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Shutterstock

Pita od kobasica

Sastojci:

Za testo:

250 g brašna

so

125 g maslaca

1 jaje

2 kašike pavlake

1/2 kašičice praška za pecivo

Za nadev:

1/4 kašičice mlevene paprike

3 kobasice

1 krompir

2 slatke feferone

2 jajeta

1 dl pavlake

50 g ribanog sira

so, biber

ruzmarin

Priprema:

U činiju prosejte brašno s malo praška za pecivo. Dodajte prstohvat soli, mlevenu papriku i hladan maslac narezan na listiće. Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte umućeno jaje i pavlaku, pa umesite testo. Prema potrebi, ako je testo pretvrdo, dodajte malo mleka. Kalup za pitu premažite maslacem. Razvaljajte testo i prebacite ga u kalup. Obložite njime dno i rubove ostavljajući višak testa preko ruba. Stavite testo u frižider dok ne pripremite nadev. Skuvajte krompir i narežite ga na kockice, a kobasice narežite na kolutove. Pomešajte pavlaku s umućenim jajima, dodajte ribani sir, pa začinite solju i biberom.
Izvadite testo iz frižidera. Izbodite ga viljuškom i preko njega izlijte nadev od pavlake i jaja. Složite po njemu kockice krompira, kolut oko nadeva. Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Pecite pitu 25-30 minuta dok testo ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading