PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
Pita od kobasica
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
so
125 g maslaca
1 jaje
2 kašike pavlake
1/2 kašičice praška za pecivo
Za nadev:
1/4 kašičice mlevene paprike
3 kobasice
1 krompir
2 slatke feferone
2 jajeta
1 dl pavlake
50 g ribanog sira
so, biber
ruzmarin
Priprema:
U činiju prosejte brašno s malo praška za pecivo. Dodajte prstohvat soli, mlevenu papriku i hladan maslac narezan na listiće. Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte umućeno jaje i pavlaku, pa umesite testo. Prema potrebi, ako je testo pretvrdo, dodajte malo mleka. Kalup za pitu premažite maslacem. Razvaljajte testo i prebacite ga u kalup. Obložite njime dno i rubove ostavljajući višak testa preko ruba. Stavite testo u frižider dok ne pripremite nadev. Skuvajte krompir i narežite ga na kockice, a kobasice narežite na kolutove. Pomešajte pavlaku s umućenim jajima, dodajte ribani sir, pa začinite solju i biberom.
Izvadite testo iz frižidera. Izbodite ga viljuškom i preko njega izlijte nadev od pavlake i jaja. Složite po njemu kockice krompira, kolut oko nadeva. Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Pecite pitu 25-30 minuta dok testo ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)